Nastanak i razvoj preduzeća "Noval d.o.o."

Kao i mnoga privatna preduzeća slične proizvodne delatnosti, preduzeće Noval d.o.o. prešlo je put od zanatske radionice do savremeno organizovane proizvodnje. Počelo je sa radom 1996. godine kao samostalna zanatska radnja za proizvodnju i ugradnju aluminijumske stolarije i bravarije. U to vreme zapošljavalo je četiri radnika i ostvarivalo skromne prihode. Narastanje obima poslovanja, jačanje konkurencije u branši, kao i razvoj tržišnih uslova poslovanja, uslovili su promenu organizacione forme pogodnije, kako za veći obim posla, tako i za adekvatan odgovor na želje sve probirljivijeg tržišta koje traži visok kvalitet i povoljne cene. Tako, početkom 2004. godine, zanatska radnja prerasta u društvo ograničene odgovornosti.

Danas "Noval d.o.o." zapošljava dvanaest radnika i po potrebi angažuje sezonsku i dopunsku radnu snagu. Pored modernizovane proizvodne linije za proizvodnju aluminijumske stolarije, uvedena je i nova proizvodna linija za izradu PVC stolarije opremljena novim "URBAN"-ovim mašinama za obradu PVC profila, kao i linija za izradu i obradu svih vrsta stakala.

Proizvodnja se plasira uglavnom na domaćem tržištu, dok je neznatan deo proizvoda, tokom ranijih godina, izvežen u Crnu Goru. Zgrada Pošte u Subotici, objekti Nikola’s-a i Menadžera u Beogradu, veliki broj ekspozitura Raiffeisen banke, Hypo-Alpe-Adria banke, ProCredit banke i Erste banke, čine samo deo objekata koje je preduzeće Noval d.o.o. opremilo svojim proizvodima (vidi referencnu listu). Pored pobrojanih, u protekle četiri godine preduzeće je svojim proizvodima opremilo i veliki broj stambeno-poslovnih i privatnih objekata, dok potpisani ugovori obzbeđuiju kontinuitet poslovanja i upošljenost proizvodnje u narednom periodu.

Misija i ciljevi


Dugogodišnje iskustvo u opremanju individualnih i kolektivnih stambenih objekata, kao i impozantan broj poslovnih objekata opremljenih našim proizvodima, najbolji su dokaz posvećenosti poslu i željama investitora i klijenata. To ujedno i predstavlja obavezu za budućnost. Noval doo želje investitora i klijenata stavlja na prvo mesto, trudeći se da kvalitetno odgovori na njihove potrebe i uskladi ih sa njihovim mogućnostima.

Širenjem proizvodnje i prihvatanjem savremenih i modernih trendova poslovanja, Noval doo želi da svoju ponudu približi potencijalnom kupcu. Cilj nam je da, praćenjem postojećih standarda i inovacija u branši, kvalitetom svojih proizvoda i usluga, i pre svega mnoštvom zadovoljnih klijenata, povećamo prisustvo na tržištu i potencijalnom kupcu pružimo sve što želi.